SNO trio heeft onze club op een goede wijze vertegenwoordigd tijdens finaledag Kozijnendeal Nederland Beloften Competitie (2024)

Beste SNO-ers,

Op zaterdag 22 juni jl. stond de finaledag van de Kozijnendeal Nederland (nieuwe hoofdsponsor van het toernooi) Beloften Competitie bij CVV Sparta Enschede op het programma.

Onze club werd vertegenwoordigd door twee promovendi, namelijk Sam van Veen uit Zwolle en Ruben van de Beld uit Balkbrug. Beide jongen talenten werden vergezeld door onze (ervaren) voorzitter Maurice Paarhuis uit Hellendoorn.

Het betrof de 25ste editie van dit prachtige toernooi. De eerste vierentwintig seizoenen stond dit toernooi te boek onder de naam Beltona Beloften Competitie. Sinds dit seizoen is Kozijnendeal Nederland de hoofdsponsor geworden.

In totaal waren er tijdens de finaledag 16 deelnemende verenigingen. Dit waren: KSV BWO (Hengelo), DOS’37 (Vriezenveen), HHC Hardenberg, CVV Sparta Enschede, VV De Bataven (Gendt), DZOH (Emmen), SC Hoevelaken, TVC’28 (Tubbergen), DVC Dedemsvaart, VV Eldenia (Arnhem), VV Lunteren, VV Vroomshoopse Boys, VV Den Ham, SJO FC Dalfsen, KVV Quick’20 (Oldenzaal) en VV Zwart Wit’63 (Harderwijk).

In totaal hebben wij de leiding gehad over drie poulefase wedstrijden. Aansluitend stond de knock-out fase op het programma. In dit gedeelte van de competitie hebben wij nog twee wedstrijden tot een goed einde gebracht.

De dag begon al vroeg voor het SNO trio. De eerste wedstrijd stond gepland om 10.00. Om een rustige voorbereiding vorm te kunnen geven, waren we reeds om 08.45 op het Sportpark van CVV Sparta Enschede, zodat we in alle rust onder het genot van een kop koffie/thee, gecombineerd met heerlijke broodjes, de dag konden starten. SNO had vandaag de beschikking over de SNO piepvlaggen, welke absoluut een toegevoegde waarde hadden in een interne communicatie.

SNO trio heeft onze club op een goede wijze vertegenwoordigd tijdens finaledag Kozijnendeal Nederland Beloften Competitie (1)

De eerste poulewedstrijd, welke onder leiding stond van SNO Nijverdal, begon om 10.00 en werd gespeeld op het tweede (gras)veld. De wedstrijd ging tussen KSV BWO uit Hengelo en VV Den Ham. De wedstrijd stond onder leiding van Ruben van de Beld. Maurice was eerste assistent scheidsrechter en Sam vertolkte de functie van tweede assistent. Het was voor ons een uitermate eenvoudige wedstrijd, welke soeverein werd gefloten door Ruben. Helaas kwamen beide teams niet tot scoren, waardoor de (logische) uitslag 0-0 was.

Om 11.10 stond onze tweede poulewedstrijd op het programma. Deze werd gespeeld op het kunstgrasveld van SV Vosta. Het betrof de wedstrijd tussen het organiserende CVV Sparta Enschede en VV Vroomshoopse Boys. Deze wedstrijd stond onder leiding van Sam van Veen. Ruben was eerste assistent scheidsrechter en Maurice fungeerde gedurende deze wedstrijd als tweede assistent scheidsrechter. Direct vanaf het begin was duidelijk dat Sparta de (veel) betere partij was en ook direct op een 1-0 voorsprong kwamen. Sam had de wedstrijd goed onder controle en kon enkele malen zeer goed de voordeelregel hanteren. Gedurende de wedstrijd liepen de heren uit Enschede uit naar een eenvoudige 3-0 zege. Net zoals Ruben in de eerste wedstrijd, kon ook Sam in deze wedstrijd de kaarten op zak houden.

Om 12.20 stond de confrontatie tussen SJO FC Dalfsen en VV Vroomshoopse Boys op de planning. Deze wedstrijd werd gespeeld op het derde (gras)veld van CVV Sparta Enschede. Deze wedstrijd stond onder leiding van Maurice. Gedurende deze wedstrijd was Sam de eerste assistent scheidsrechter en Ruben was de tweede assistent. Vanaf de eerste minuut was er sprake van een ‘echt’ duel. De wedstrijd ging mooi gelijk op en tot het einde van de wedstrijd bleef het spannend. De heren uit Dalfsen trokken een 1-0 zege over de streep. Het moet ook vermeld worden dat Maurice, in tegenstelling tot zijn twee jonge collega’s, niet in staat was om de wedstrijd zonder kaarten te beëindigen. Diverse spelers van de ploeg uit Vroomshoop hadden (herhaaldelijk) commentaar op de leiding en vijf minuten voor het verstrijken van de (officiële) speeltijd was de maat vol voor Maurice en trok hij een gele kaart voor commentaar op de leiding. Een vijf minuten straf was het gevolg. Aangezien er in dit toernooi niet werd gewerkt met extra tijd, heeft deze speler (nadat hij de gele kaart in ontvangst had genomen) het speelveld ook niet meer mogen betreden.

Aansluitend konden onze jongens genieten van een heerlijke (Italiaanse) lunch. De randvoorwaarden waren door de organisatie uitmuntend geregeld. We konden even lekker tot rust komen, alvorens we om 13.45 verantwoordelijk waren voor de kwart finale van het toernooi. Deze wedstrijd gespeeld op het (kunstgras) hoofdveld van CVV Sparta Enschede en ging tussen het organiseerde CVV Sparta Enschede en KSV BWO uit Hengelo. Deze wedstrijd stond onder leiding van ons bestuurslid Ruben van de Beld. Eerste assistent scheidsrechter was Maurice en de tweede assistent was Sam. Vanaf minuut één was de thuisploeg de bovenliggende partij. Het was eenrichtingsverkeer. Al snel kwamen de jongens uit Enschede op een 2-0 voorsprong en in de slotfase van de wedstrijd gaf Ruben een (volledig terechte) strafschop. Door het benutten van deze strafschop werd de eindstand van 3-0 bepaald.

Om 15.00 stond onze laatste wedstrijd op het programma. We begonnen de dag op veld 2 en we eindigden de dag ook op (gras)veld 2. Het betrof de confrontatie tussen VV Den Ham en TVC’28. Beide teams waren ingedeeld in de zogenaamde verliezerspoule voor de plaatsen vijf tot en met 8. De winnaar van deze wedstrijd mocht het in een rechtstreeks duel met VV De Bataven uitvechten wie vijfde zou worden van het toernooi. Het was een uiterst sportieve wedstrijd, die uitmuntend werd gefloten door Sam van Veen. Ondanks dat beide teams de wedstrijd niet serieus namen, was Sam scherp en ging niet mee in het bedenkelijke niveau van de wedstrijd. Tijdens deze wedstrijd was Maurice zijn eerste assistent scheidsrechter en Irsa Ester (van de scheidsrechtersvereniging Zwolle) de tweede assistent scheidsrechter. Ruben had privé verplichtingen en onze sportvrienden uit Zwolle waren genegen om ons even uit de brand te helpen. Fijn dat dit op deze wijze opgelost kon worden. De heren uit Tubbergen kwamen (volledig) terecht op een 1-0 voorsprong, maar de heren uit Den Ham kwamen uit hun eerste aanval direct op 1-1. Strafschoppen leken in de maak, maar in de absolute slotfase van de wedstrijd scoorden de heren uit Tubbergen tweemaal, waardoor ze deze wedstrijd ‘om des keizers baard’ met 3-1 winnend afsloten.

Ondanks het feit dat ‘Team SNO’ optimaal had gepresteerd tijdens de vijf wedstrijden, zat hiermee het toernooi erop. Als team SNO kunnen we desondanks terugkijken op een uiterst geslaagde middag! Wij hadden er bewust voor gekozen om drie arbiters af te vaardigen, die allen in staat ouden zijn om ook te fluiten. Op deze wijze waren alle arbiters in de gelegenheid om alle mogelijke functies uit te voeren: het fluiten van wedstrijden, het uitvoeren van de functie van eerste assistent en het zijn van tweede assistent. Elke wedstrijd hebben we met elkaar uitvoerig besproken en we gaven elkaar veel (opbouwende) feedback. Prachtig dat we dit op deze wijze hebben gedaan.

Als voorzitter vond ik het echt mooi om te zien dat Ruben en Sam open stonden voor feedback. De gegeven feedback werd direct opgepakt. Ik vind het ook super leuk om te zien dat ik werd voorzien van goede feedback. Tijdens de kwartfinale kreeg ik woorden met de trainer van KSV BWO. Het was juist Ruben die rustig bleef en de situatie met persoonlijkheid heeft opgelost. Ik vind dit oprecht gaaf en ik heb dan ook echt genoten van deze twee jonge bevlogen gasten!

SNO heeft zich (opnieuw) van haar beste kant laten zien! Ik wil Ruben en Sam bedanken voor hun beschikbaarheid en hun bevlogen attitude!

Een sportieve groet,

Maurice Paarhuis

SNO trio heeft onze club op een goede wijze vertegenwoordigd tijdens finaledag Kozijnendeal Nederland Beloften Competitie (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated:

Views: 6059

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.