Ik ben er van overtuigd dat we van elkaar kunnen leren door ervaringen te delen. Vandaar deze reeks waarin ik verschillende mensen in hun Human Design experiment vraag hoe zij bepaalde elementen van hun chart ervaren. Vandaag bespreken we het ongedefinieerde of open G-Centrum. Heb jij dit centrum ook niet ingekleurd? Dan kun je hier lezen wat de invloed van dit ongedefinieerde centrum in je leven zou kunnen zijn.
Het G-centrum, ook wel identiteitscentrum genoemd, kun je vinden in het midden van je chart, onder je keel. Zo’n 54% heeft dit centrum ongedefinieerd.
Het G-centrum is een centrum dat gaat over identiteit, over richting in je leven, maar ook over zelfliefde. Dit is het centrum waar de vraag “Wie ben ik?” huist. Het is het centrum dat ons in alignment brengt met wie we zijn. Het centrum dat in verband staat met onze ziel, ons zijn, de Self. Net hoe je het wil noemen. Dit is daarmee ook het centrum waar de magnetic monopole zich bevindt, waarmee je alles aantrekt. (denk aan Law of Attraction). Het G-centrum wordt verder geassocieerd met de lever en het bloed. Net als de lever is het G-center een filter, maar dan voor alles wat je in je leven ervaart.
Het verschil tussen een open en ongedefinieerd G-centrum
Als je je G-centrum open hebt, betekent dat dat er bij jou geen enkele gate standaard geactiveerd is. Dit betekent dat je volop wijd openstaat voor een reflectie van de omgeving in dit centrum. Als je een ongedefinieerd centrum hebt, dan krijgt alle energie die je binnenkrijgt van anderen in dit centrum een bijsmaakje met de gate(s) die jij geactiveerd hebt in je chart. Dit tweakt dus net hoe jij die energie kunt ervaren.
Je identiteit met een ongedefinieerd of open G-centrum
Als het G-centrum niet is ingekleurd, betekent dat dat je geen overduidelijk sterke vaste identiteit hebt. Je bent een soort spiegel, en in groepen spiegel je dus allemaal stukjes afhankelijk van die groep terug. Dit kan betekenen dat je in elke groep net een ander stuk van jezelf tot uiting komt.
En don’t worry: het betekent niet dat je totaal geen identiteit hebt. Het betekent dat jouw identiteit meebeweegt met de omgeving die je hebt. Je bent een kameleon. En al die verschillende kleuren horen bij jou. Alleen afhankelijk van waar je bent, komt een andere kleur naar buiten.
Zie het als een puzzel, afhankelijk van bij wie je bent laat je een nieuw hoekje van de puzzel zien. Maar al die stukjes samen zijn wel allemaal jou. Het grotere geheel van jou.
Dus jouw vraag is niet perse ‘wie ben ik?’, maar de kern is vooral om te kunnen omarmen dat je bent waar je bent, bij wie je bent. Jij bent die kameleon, en al die elementen horen bij jou.
Richting in het leven met een ongedefinieerd of open G-centrum
Dit geldt ook voor je richting in het leven. Het is vaak een beetje veranderlijk, omdat je geen vaste richting hebt. Jij mag meebewegen met de flow van het leven, en leven in het moment. Je hoeft niet op zoek naar een richting, richting vindt jou!
Omdat het een ongedefinieerd centrum een centrum is dat invloeden van buitenaf opneemt, wees alert op dat je je niet laat meeslepen in iemands anders richting of purpose. Zolang jij met de juiste mensen bent, op de juiste locatie waar je je goed voelt, dan zul jij de juiste dingen op je pad krijgen die je de kant op bewegen wat voor jou op dat moment correct is.
Ervaringen
Elske Marije (37): – @nestverhalen – 5/1 sacral manifesting generator – open G-centrum:
“Als ik aan anderen uitleg wat mijn open G betekent, dan zeg ik dat ik mijn pad nog maak terwijl ik hem bewandel. Het vormt zich, terwijl ik loop. En dat betekent ook dat ik heel vaak een pad inga, wat niet voor mij is.
Het hele thema identiteit voelt voor mij levensgroot. Hier zit denk ik de grootste conditionering van mijn hele chart. Je wordt je al snel aangeleerd dat je ‘gewoon jezelf moet zijn’. Ok leuk, maar I don’t know who that is? Je wordt zo afgerekend in deze wereld als je geen sterke identiteit hebt. You have to stand out. Daarnaast wordt je verteld dat als je weet waar je naartoe gaat, dat alles makkelijker is. Dus ging ik dan maar bedenken en beslissen waar ik naartoe zou gaan.
Al die conditioneringen zorgden er bij mij voor dat ik veel liet afhangen van mijn beslissingen, en vervolgens ging ik me identificeren met de keuze. Zo heb ik de PABO gedaan, en dus dacht ik daarna: ‘goed, nu ben ik juf’ en dat was ik dan ook meteen. Dat werd mijn identiteit. Ik ging ook vasthouden aan wat anderen vonden dat ik was. Want ja, ik wist het zelf niet, dus als anderen het wel weten dan ga je je daar aan vastklampen. Als je er vervolgens achterkomt dat dat hem toch niet helemaal is, heb je direct een identiteitscrisis. Want als ik niet ‘juf’ ben, wat ben ik dan wel?
Ondertussen heb ik daar meer berusting in. Ik doe van alles: ik maak kunst, zit in het ondernemerschap, heb de theateropleiding gedaan. Ik proef van van alles, en ik neem daar een stuk uit mee, maar er valt ook weer een stuk weg. En dat is oke. Ik mag loslaten dat ik daarmee mijn identiteit in beton giet. Ik ben nog steeds voor een deel die juf, maar ik hoef daarmee niet in een hokje te passen, of er een label aan te hangen.
Hoewel ik steeds meer omarm dat dit allemaal bij me hoort, vind ik het toch ook nog lastig in het dagelijks leven. Juist omdat ik geen ‘vaste identiteit’ heb, is het vervelend als je wordt gevraagd om te definiëren wie je bent. Dus ik vind voorstelrondjes en de instagram bio vréselijk, waarin ik in 10 woorden moet omschrijven wie ik ben en wat ik doe. Dat kan ik echt niet. Dat is vandaag iets anders dan morgen, dus mijn instagram bio verandert ook met de week. Om hiermee om te gaan probeer ik me te identificeren met de losheid en het zoekende. Zo gebruik ik bijvoorbeeld ook het woord multipassionate, want dat houdt nog veel ruimte. En heb ik het alleen maar over het nu.
Ondanks de uitdagingen geniet ik ondertussen van alle veelzijdige kanten van mezelf. Zo uit mijn open G zich bij mij bijvoorbeeld ook in dat ik een zeer eclectische muzieksmaak heb. Maar ook mijn interieur is heel eclectisch, het is een combinatie van allerlei elementen van mijzelf door elkaar. Ik hou er van.”
Katja (29) – volgenshaar.nl – 5/1 emotional generator – ongedefinieerd G-Centrum:
“Door mijn ongedefinieerde G-centrum merk ik dat ik me verschillend kan gedragen bij verschillende mensen. Het ligt dus echt aan mijn omgeving hoe ik me gedraag: bij de wat uitbundigere vriendinnen ga ik helemaal uit mijn dak tijdens het uitgaan, maar bij de wat rustigere heb ik gewoon een diep gesprek met een theetje bij de hand. Ook heb ik op verschillende plekken gewerkt en iedere keer zag ik wel een andere Katja daar. Erg vatbaar voor de omgeving dus!
Dat vond en vind ik ook wel eens lastig. Wie ben ík dan nou echt, denk ik dan? Ik was en ben erg vatbaar voor de mening van anderen: ik liet me voorheen nog wel eens leiden door wat anderen zeiden wat ik was. Dan zou ik dat wel zijn. Door mijn 5e lijn in mijn profiel had ik nog sterker te maken met de projecties en verwachtingen van anderen. Ik heb er best lang over gedaan om voor mezelf te gaan staan en het is nog steeds wel een zoektocht. Wel zie ik nu in dat ik die verschillende kanten kan hebben en dat het belangrijk voor mij is om in een juiste omgeving te zijn. Zodat ik in aanraking kom met dat wat fijn voor mij voelt.
Wat ik ook merk is dat ik mij snel kan herkennen in iets. “Oh, dat heb ik ook!” roep ik dan uit. Toen ik net Human Design ontdekte en de beschrijvingen van de types las, dacht ik bij zowel de Manifesting Generator, de Generator als de Projector dat ik dat wel zou kunnen zijn. Ook herken ik veel in hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid. Nu probeer ik maar gewoon de labels los te laten en hieruit te pikken wat goed voelt voor mij. Mijn Human Design heeft me in ieder geval wel geholpen om te onderzoeken wat mijn eigen waarheid is.”
De kracht van een ongedefinieerd of open G-centrum
Hoewel je soms misschien niet weet waar je zelf heen gaat (en dat dus ook niet hoeft te weten), kan je daardoor anderen wel heel goed helpen. Door jouw open-heid kun je goed spiegelen en observeren waar iemand met een gedefinieerd G-centrum heen beweegt, of wat zijn of haar pad is. Die mensen kun je op weg helpen, omdat ze er zelf vaak met hun neus te dicht bovenop zitten.
Jouw kracht is dat je verschillende elementen van jezelf laat zien in verschillende groepen. Dat je wijs wordt in het ervaren van de energie van andere mensen. Omarm dit. Je mág al die verschillende rollen aannemen, dat hoort bij jouw design. Je hoeft niet te kiezen, je bent het allemaal. Zodra je dat durft te omarmen ga je ook een berusting vinden, en de juiste dingen aantrekken om jouw prachtig rijke plaatje steeds meer zichtbaar te maken.
Locatie, locatie, locatie
Als laatste take-away: omdat je met een ongedefinieerd of open G-centrum zo beïnvloedbaar bent, en dit centrum heel belangrijk is in je gehele design, is het super belangrijk dat je je goed voelt op de locatie waar je je bevindt. Dit heeft een grote invloed op hoe jouw leven zich ontvouwt. Dus hou je niet vast aan omgevingen die niet goed voor je zijn, maar waar je je identiteit aan hebt gehangen.
Het kan zijn dat je met een ongedefinieerd G-centrum ook voelt waar het wel en waar het niet ‘klikt’. Een gevoel van opluchting met een diepe zucht wat je diep in je lijf kunt voelen. Als je je hier bewust van bent, zul je ook merken dat op de plekken waar het wél ‘klikt’ er de juiste kansen op jouw pad zullen komen. De plekken die niet goed voor je zijn zul je op een heel diep niveau ook herkennen en zullen je verkeerde dingen brengen, of misschien wel helemaal niets.
Heb jij ook een ongedefinieerd G-centrum? Ga dan bij jezelf eens na hoe dit zich in jouw leven manifesteert. Heb je iets gehad aan dit inkijkje hoe een undefined G wordt ervaren door anderen die in hun experiment zitten? Deel jouw ervaringen met ons in de reacties!